dilluns, 25 d’abril del 2011

Isaac Newton

Wilder Jesùs Carrión Aguirre

Isaac Newton


Bibliografia

Isaac Newton va néixer 4 gener 1643 a Woolsthorpe, Lincolnshire, Anglaterra – i va morir 20 de març de 1727 (84 anys) a Kensington, Londres, Anglaterra. Va ser físic, filòsof, teòleg, inventor, alquimista i matemàtic anglès, autor dels Philosophiae Naturalis Principia matemàtica, més coneguts com els Principia, on va descriure la llei de gravitació universal i va establir les bases de la mecànica clàssica mitjançant les lleis que porten el seu nom.
Historia

En finals de abril el pare de Newton va morir.
Quan va tenia els dotze es va traslladar i va anar a The King's School a Grantham. fins els setze;i que no tenia molt interès sobre les matemàtiques. I quant tenia que anar a l'universitat va anar a 1661, al Trinity College de Cambridge i l'hi va agafar interès a les matemàtiques.



Descobriments


Isaac Newton va descobrir:

El Binomi de Newton o teorema del binomi.

El mètode de Newton, o mètode de Newton-Raphson .

Va descobrir les identitats de Newton.

Va contribuir teoria de diferències finites.

Va obtenir solucions d'equacions diofàntiques.

El primer d'utilitzar sèries de potències amb normalitat.

Publica el 5 de juliol de 1687 les tres lleis universals del moviment.

I va calcular la força que seria necessària perquè la Terra mantingués la Lluna en òrbita, però com que partia de mesures incorrectes del radi de la terra, els resultats no li coincidien, i la va abandonar. Més endavant, però, en conèixer mesures noves més exactes, va veure comprovada aquesta conjectura i va continuar per aquesta via. Va publicar els resultats el 1684, animat pel seu amic Edmond Halley a De motu corporum in gyrum (1684). Aquest treball ja contenia les bases de les lleis del moviment que s'enunciarien als Principia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada