divendres, 14 de gener del 2011

Bosc tropical (selva)

Bosc tropical (selva) Wilder Jesús Carrión Aguirre

El bosc tropical també es pot dir selva amb equatorial o amazònica ,és un tipus de bosc que es desenvolupa en l'espai intertropical, hi ha moltes varietats d'animals i vegetals . Aquest terme es reserva pel bosc tropical humit de manera continuada, on plou un mínim de 1750 litres per metre quadrat a l'any, i en canvi s'anomena jungla quan hi ha una estació seca prou llarga per diferenciar-se del primer.
El Bioma de el bosc tropical, aconsegueix la seva màxima extensió al voltant de la línia equatorial, formant una banda gairebé contínua dins de la zona intertropical.
El bosc tropical es dóna en tres regions de la terra:Africa,Sud-Americà, Americà central i Indomalaia .
'Biomas de Venezuela'
Fauna
La selva equatorial és el lloc on viuen més espècies d’animals diferents. Els científics no han pogut estudiar tots el animals ni totes les plantes que viuen a la selva, de tantes com n’hi ha.
És increïblement ric i variat en el qual és la fauna .
Els animals selvàtics viuen en els diferents estrats o faixes de vegetació, adaptats a les seves característiques. Les aus de presa nien en les copes dels arbres. Per sota d'elles es troben els micos, els lloros i els tucans, que conviuen amb papallones i flors acolorides. A nivell del sòl viuen els antílops, porcs senglars, tapirs, llangardaixos i serps, gripaus, granotes i felins, alguns dels quals també s'enfilen als arbres. Són nombrosos les llagostes, escarabats, formigues, tèrmits i altres de grans dimensions.
Per tenir una idea de la biodiversitat selvàtica es pot considerar que en 10 km2 de superfície poden conviure unes 760 espècies d'arbres, 125 de mamífers, 400 d'aus, 100 de rèptils i 60 d'amfibis. En un sol arbre poden comptar 400 espècies d'insectes.
Sense oblidar els 715 espècies d'ocells migratoris i tropicals com els tucans.
'Biomas de Venezuela'
Mico                                                         Tuca 

'Biomas de Venezuela'
Serp                                                         Jaguar 

Vegetals
La vegetació dominant és arbòria, amb exemplars de 20 fins a 40 metres d'alçada. Contra el que és creu, els arbres de troncs alts i sense branques baixes integren un paisatge en el qual és relativament fàcil desplaçar-se.

L'ambient, molt “pesat” per la calor i la humitat, es propici al desenvolupament d'una vegetació molt exuberant, fent que la selva sigui la formació típica. Existeixen gran varietat d'espècies vegetals, des d'arbres gegants de més de 45 metres, a plantes diminutes. Tot i això es veu envoltat d'un gran coscoll de lianes que trepen pels arbres en busca de llum en les frondoses selves.

Els boscos tenen cinc nivells de vegetació: Emergents (els que reben la llum directa del Sòl), un dosser superior i un altre inferior, el de sota del bosc i la zona més pròxima al terra, on creixen arbustos i herbes.
Els troncs son de color clar, rectes i verticals, amb una escorça llisa i plena de líquens. Totes les plantes lluiten en el bosc per aconseguir uns lleugers rajos de Sòl, i no hi domina cap espècie concreta.
  

Curiositats
Els boscos tropicals ocupen en la superfície de la terra un 20%.La totalitat de hectàrees és aproximadament de 17 milions de floresta. La temperatura mitjana està sempre per sobre dels 25 graus, les variacions de temperatures diàries és major que la interanual i la pluviometria generalment entre els 1.500 i els 4.000 litres. Una de les principals característiques és la biodiversitat vegetal i animal. Al voltant del 60% de totes les espècies del planeta es troben en aquest ecosistema extremadament amenaçat.


En aquest mapa és veu el clima de els boscos tropicals aquest són els principals són equatorial, tròpic humit i una mica de muntanya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada